čtvrtek 28. prosince 2017

Novinky v mé knihovně # 9 aneb co nadělil Ježíšek

Dobrý večer,

dnes vám přináším článek s novými přírůstky, které jsem našla pod vánočním stromečkem.



O dívce Grace

Anthony Doerr


Tuhle knihu jsem si moc přála. Kniha od nositele Pulitzerovy ceny, která dle anotace v sobě skrývá velmi silný příběh.


Anotace:

David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou ? muže s krabicí na klobouky srazí autobus, sám David se v supermarketu zamiluje do krásné ženy. Sen o tom, že se mu nepodaří zachránit svou malou dceru při záplavách, ho naprosto zdrtí. Odjede tisíce mil daleko, opustí svou rodinu, domov i budoucnost, aby vyplnění tohoto snu zabránil. Na ostrově v Karibiku, kde skončí sám a bez peněz, navíc netuší, jestli jeho dcera přežila a jestli mu manželka útěk kdy odpustí, mu poskytne přístřeší rodina s mladou dcerou. A právě ta ho nakonec probudí zpět k životu a přiměje ho hledat všechny, jež opustil. Doerrovy postavy jsou plné smutku a nenaplněných tužeb, ale také laskavosti. Jeho pochopení pro lidskou slabost je až neuvěřitelně jímavé.





Všechno, co máme

Kerry Lonsdaleová


Tuhle knížku jsem si nadělila sama. Stala jsem se členem Knižního klubu a využila jejich nabídky 50 % pro nové členy. Na knihu jsem moc zvědavá, zaujala mě svojí obálkou.


Anotace:

Měl to být svatební den, místo toho se všichni sešli na pohřbu. Pro Aimee byl James doslova vším – životní láskou, oporou, jistotou v těch nejtěžších časech. Jeho nepochopitelná a zbytečná smrt kdesi v Mexiku znamenala, že se jí zhroutil celý svět. Postupně však s pomocí přátel i sympatického malíře čerstvě přišedšího do města, opět začíná žít. Její plány na otevření vlastní kavárny a navázání nového vztahu však brutálně naruší zvěsti, že James stále žije. Aimee vyráží do Mexika, odhodlaná zjistit pravdu a postavit se temným tajemstvím Jamese a jeho rodiny…





Utajené vládkyně - Ženy slavných mužů

David Glockner


Další kniha, kterou jsem si nadělila sama. Koupila jsem si ji přes Facebook u paní Indrákové na bazaru knih.


Anotace:

Naděžda Allilujevová-Stalinová, Mileva Marićová-Einsteinová, Virginia Eliza Clemmová-Poeová, Linda Keithová a Olga Šplíchalová-Havlová: říká se, že za každým velkým mužem se skrývá ještě větší žena. Žena, obdařená stejně výrazným talentem jako její partner – byť jde jen o nadání věřit a zbožňovat. Při bližším pohledu zjistíme, že právě tato vlastnost, tato unikátní schopnost podpírat génia tak, aby mohl mít hlavu stále v oblacích a své dílo (někdy ďábelské) dotáhnout do zdárného konce, je rozhodující. A právě těmto ženám je věnována tato kniha.





Retro (1-3)

Michal Petrov


Tohle limitované vydání jsem si nemohla nepřát a Ježíšek byl štědrý a nadělil. Když moji rodiče zvonili klíči, byly mi čtyři roky. Moji rodiče v komunismu vyrostli a tak bych ráda věděla víc o době, v níž jsem se narodila.


Anotace:


Jedinečné obrazové publikace o československém retrosvětě v kompletním vydání.


Retro ČS vrací čtenáře do let socialistického konzumu – k věcem každodenní spotřeby, které provázely (anebo v nedostatkové socialistické ekonomice naopak neprovázely) průměrného obyvatele Československa. Strávíte s ním trochu volna a v mezích možností si i zacestujete… Připomeňte si dobovou reklamu, socialistickou estetiku, probuďte spolu s autorem své vzpomínky a podnikněte výlet do dějin některých oborů ekonomiky čtyř desetiletí po únoru 1948…


Vydejte se proti proudu času do světa, který byl lecjaký, jen ne černobílý.






Knihotaška


A konečně mám taky svoji knihotašku.




A co nadělil Ježíšek vám? Budu ráda, když se podělíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat