sobota 16. září 2017

Novinky v mé knihovně # 4

Rozhodla jsem se, že ještě dnes sepíši další článek s novinkami, které jsem si tentokrát objednala v Megaknihách. Jedná se převážně o knihy z jiné kategorie, než je beletrie, ale jeden román jsem si také vybrala a na něj jsem moc zvědavá.




Tak pojďme rozbalit balíček.



Všimněte si také těch krásných sbírkových záložek, které z Megaknih posílají.

Nyní si představíme knihy, které se ukrývaly v balíčku.





Dopisy, které nikdo nečetl

Iona Greyová


Jediný román, který byl v balíčku, jsou Dopisy, které nikdo nečetl. Přiznávám se, že mě nejprve dostala ta úchvatná obálka, poté anotace a nakonec recenze, které jsem na tuto knihu četla. Prostě jsem ji musela koupit a už se moc těším, až si ji přečtu.


Anotace:

"Dva příběhy, dvě doby, čtyři mladí lidé a jediný dopis, který všechny spojuje."
V nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Těch pár dnů roku 1943, kdy spolu byli šťastní, však uteče příliš rychle. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, které Stelle poslal, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt…

Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…




A nyní trochu z jiného soudku, objednala jsem si kuchařky ze Svatojánu, první díl už jsem doma měla a rozhodla jsem si doplnit sbírku o zbylé dva a jelikož nedávno vyšla novinka Rok ve Svatojánu, tak jsem ji musela mít taky. Kdo rád vaří chutně, zdravě a také ho zajímají bylinky, neměl by váhat. Ne, že bych byla zrovna blázen do zdravého stravování, ale některé z receptů mě vážně zaujaly a najdete zde i zajímavé rady.



Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři

Eva Francová




Pokračování úspěšného prvního dílu Kuchařka ze Svatojánu
Naše tělo je úžasný stroj, který bezchybně funguje, pokud se o ně staráme. Je skoro neuvěřitelné, jaké škody, rány či otravy dokáže samo napravit, pokud mu nebráníme, ale naopak ho podpoříme. A takovou důležitou podporou je to, co jíme. Co dobrého by mohlo vzejít z nepřirozených nebo špatně zpracovaných potravin, z přemíry chemie, z geneticky modifikovaných plodin, z utrpení zvířat ve velkochovech? Tím vším krmíme naše těla a sytíme svou vlastní energii.





Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně

Eva Francová



Nová dávka zdravých receptů pro všechny milovníky dobrého jídla

Říká se, že ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Pokud připustíme, že veškerý hmotný i nehmotný svět je pouze různá forma energie, musíme zákonitě dojít k tomu, že energií je i to, co sníme a vypijeme. Je moc dobře, že začínáme přemýšlet o našem jídle i v tomto kontextu. 

Naše vlastní zdraví by ale mělo být jen jedním z hledisek, skrze které posuzujeme naši potravu. Měli bychom si uvědomit, co naše nenasytnost způsobuje nejen nám samým, ale i okolnímu světu jako celku.

Všichni jsme na jedné lodi a ta loď se jmenuje Země.





Rok ve Svatojánu

Eva Francová


Prožijte neobyčejný rok s Evou Francovou, oblíbenou Kuchařkou ze Svatojánu! Naučíte se připravovat chutná a zdravá jídla podle netradičních receptů. Seznámíte se s prastarými zvyky a rituály, které můžete dělat při slunovratu, rovnodennosti nebo na Hromnice. A poznáte zázračné účinky bylin, jejich použití při domácím léčení, v kuchyni a také v přívětivé domácí magii. Souzněním s přírodou, zvířaty i celou zemí získáte pocit harmonie a spokojenosti.



Možná se divíte, proč jsem si koupila dvě, ta jedna je pro moji sestru k narozeninám, určitě jí udělá radost. Již dříve jsem ji obdarovala předchozími třemi kuchařkami ze Svatojánu, jelikož ona ráda vaří zdravá jídla.





České Vánoce Josefa Lady

Josef Lada

Michal Černík



Když se někdo zmíní o malovaných vánočních pohlednicích, jen těžko si lze nevybavit kresby od známého malíře a spisovatele Josefa Lady. Jeho nezaměnitelný malířský rukopis doprovází již desetiletí vánoční pohlednice, dětské knížky a kalendáře. V této publikaci samozřejmě nemohou obrázky tohoto malíře chybět, a navíc jsou doplněny jeho básničkami a vyprávěním, jaké to bylo o Vánocích v malebných českých vesničkách před lety.


Možná se divíte, že v září kupuji knížky s vánoční tematikou a hned dvě. Myslím, že je pomalu čas myslet na Vánoce a své nejbližší. Tyhle dvě knihy udělají radost mé dceři a mé neteři, které je dostanou k Mikuláši, aby se mohly dozvědět něco o Vánocích a zkrátily si čekání na ně.




Co na novinky říkáte? Inspirovali vás k nákupu dárků pro vaše blízké? Budu ráda, když mi zanecháte komentář.

2 komentáře:

  1. Po Dopisech pokukuji už delší dobu a zaujaly mě nadšené recenze. Budu se těšit i na tu tvou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Do konce září se k ní už nedostanu, ale v říjnu si ji chci přečíst.

    OdpovědětVymazat