úterý 28. července 2020

Záškodníci v zoo (recenze knihy Kouzelná třída v zoo – Zuzana Pospíšilová)

„Jistě víte, že jsou zvířata, která žijí na zemi, jiná zase pod zemí, ve vodě nebo ve vzduchu. Některá zvířata mají peří, jiná srst a některá jen pokožku. Některá jsou malá, jiná velká. A taky vydávají různé zvuky. Myslím, že bychom je měli znát, když s nimi žijeme na stejné planetě.“

Zdroj: Chrudimka.cz
 
Že jste ještě nic neslyšeli o kouzelné třídě? Je na čase to napravit. Kouzelná je proto, že v ní vyučuje výjimečná paní učitelka, víla Jasmína, která umí kouzlit. Tentokrát se spolu se žáky vydáme do zoo, abychom se něco dozvěděli o životě zvířat. Kouzelná třída v zoo patří do série knih o kouzelné třídě, je určena jako čtení pro prvňáčky, ale zaujme i starší školkové děti.
 
Každá třída má svého Pažouta a Horáčka, v kouzelné třídě jimi jsou Standa Horák a René Stojka, kteří tentokrát vyvedou nejednu lumpárnu, a víla Jasmína jim za to dá pěkně za vyučenou. Ale bude to stačit?
 
V tomto dílu se děti dozvědí o životě některých zvířat. Začíná hodina prvouky a Jasmína si pro děti připravila otázky ze života zvířat. Bohužel je nemile překvapena, jak málo toho děti vědí, a tak se rozhodne vzít je do zoo. Děti se tam dostanou jedním z jejích kouzel. Žáci postupně poznávají některá zvířátka ze zoo. Víla jim uspořádá želví závody, promění je ve slůňata, a dokonce jim dá poznat krásu létání. Vše by probíhalo zdánlivě v klidu, kdyby nebylo Standy a Reného, kteří přemýšlí jen nad tím, co zvířatům provést.




Žádné komentáře:

Okomentovat