pátek 21. srpna 2020

Mami, tati, já nechci na tábor (recenze knihy Dorotka na táboře Záhada ztraceného poháru – Petra Martišková)

„Nikam nepojedu,“ vztekala jsem se, když mi naši s nadšením oznámili, že se uvolnilo jedno místo na táboře, který pořádá jejich firma. Jenže rodiče měli jiný názor. Nejdříve se mě snažili přesvědčovat, jak si to na táboře krásně užiju. Pak přišla hromada historek z jejich dětství. V jejich podání to vypadalo, že na táboře se nad vším klene duha a občas se tam proběhne jednorožec.“

Zdroj: Chrudimka.cz
 
Prázdniny se přehouply přes svoji polovinu a letní tábory jsou v plném proudu a možná právě vaše dítko letos odmítlo na tábor jet, anebo ho tábor teprve čeká a ono se tam vůbec netěší. Možná, že změní názor poté, co si přečte knihu Dorotka na táboře, a zatouží také zažít nějaké to táborové dobrodružství.
 
Dorotce je osm let a na tábor rozhodně jet nechtěla, raději by trávila prázdniny u babičky se svými dvěma kamarádkami, ale rodiče letos rozhodli jinak. Dorotka se postupně seznamuje s chodem tábora, s dětmi si rozumí, jejich vedoucí Pavel je super a najednou zjišťuje, že na táboře to není taková nuda a to netuší, jaká dobrodružství ji čekají. Je to tábor se vším všudy, děti plní úkoly a dostávají za ně body, a naopak za nepořádek nebo neférovost body ztrácejí. Jejich vedoucí pro ně nachystal velkou táborovou hru o pohár. Kluci proti holkám, piráti proti Amazonkám. Dorotku čeká plnění bobříků, a to včetně noční bojovky. Co všechno Dorotka zažije? A co se stane, když pohár nečekaně zmizí? Kdo ho mohl ukrást? Děti kniha bude bavit a možná ztratí strach z toho, aby vyrazily na tábor samy.




Žádné komentáře:

Okomentovat