úterý 13. března 2018

Knihy na recenze (nakladatelství Omega - Skrytá píseň a Neplakej, portál Chrudimka.cz - Grafitové děvče, Vlak v 6.41 a Podivuhodná dobrodružství obra Burydáše)

Zdravím vás, milí čtenáři,

dnes tu pro vás mám další článek s novinkami na recenze.

Pro nakladatelství Omega budu recenzovat dva thrillery, a to Skrytá píseň a Neplakej.

Na portále Chrudimka.cz se můžete těšit na recenzi dívčího románu Grafitové děvče, románu Vlak v 6.41 a dětské knihy Podivuhodná dobrodružství obra Burydáše.

Nyní si knihy představíme.





Skrytá píseň

Valentina Nazarova


Tato kniha mě zaujala svojí obálkou a také anotací. Posuďte sami.


Anotace:

Jednadvacetiletá Nika studuje v Londýně. Je krásná, temperamentní a má vše, co chce, nebo to alespoň dokonale předstírá. Ale má tajemství. Když jí bylo třináct, její milovaná starší sestra Jenia zmizela v malém městečku ve střední Anglii. Jediná věc, kterou Nika má, je sbírka kultovních rockových alb. Podle nich utvořila svou osobnost: vnímání krásy, lásky, života a svého vlastního já. 

Snaží se nemyslet na to, co se stalo. Až jednoho dne, těsně před Velikonocemi, ji minulost dostihne strašným způsobem, takže jí nezbývá než zjistit, co se vlastně tehdy stalo. Nika zveřejní sestřinu starou fotku na Facebooku v naději, že by ji někdo mohl poznat. Téměř okamžitě obdrží odpověď od ženy, která tvrdí, že byla nejlepší kamarádkou Jeniy, a Nika se vydává vlakem do Notownu, města, kde její sestra žila...

Fanoušky Dívky ve vlaku pohltí tento záhadami naplněný thriller v rytmu kytar. Ponurou atmosféru nudného předměstí v Anglii rozptýlí zápletka plná zvratů. Ponořte se do zákulisí šoubyznysu a poznejte sílu pokrevního pouta, talentu, fanatických fanoušků a zrady.





Neplakej

Mary Kubica


A další thriller, kde zmizela dívka, dle anotace vypadá kniha velmi slibně.


Anotace:

ELEKTRIZUJÍCÍ PŘÍBĚH O PODVODU A POSEDLOSTI OD AUTORKY BESTSELLERŮ HODNÁ HOLKA A ANDÍLEK 

Pohřešovaná dívka...
Chicago: Jednoho dne brzy ráno zmizí beze stopy ze svého bytu Ester Vaughanová. Její spolubydlící Quinn hledá stopy, ale jediné, co objeví, je schovaný dopis nadepsaný „Miláčku,“ který obrátí vzhůru nohama všechno, co o Ester věděla. 

Cizinka...
Jezero Michigan:
V poklidné kavárně, kde pracuje osmnáctiletý Alex Gallo, se objeví tajemná dívka. Od prvního okamžiku ho přitahuje. Co však začíná jako nevinná zamilovanost, rychle přerůstá v něco mnohem zlověstnějšího. 

Jsou obě dívky těmi, kterými se zdají? 

Jak Quinn, tak Alex si brzy začnou pokládat otázku, jestli tu druhou osobu vlastně znají? A pokud ne, jak si můžou být jistí, že jim říká pravdu?





Grafitové děvče

Miroslava Varáčková


Tuto knihu jsem si vybrala na základě jedné recenze, kterou jsem na ni četla. Tak snad nezklame.


Anotace:

Táňa kráčí vstříc bezútěšné budoucnosti – dostudovat s odřenýma ušima, najít si nejpodřadnější práci ve městě a doufat, že ji nechytí policajti. Nemá to v životě lehké. Doma ji čeká jen matka alkoholička, která jí nedokáže dát ani pár drobných na jídlo, natož na něco jiného, bez čeho se sedmnáctiletá holka prostě neobejde. Z reality uniká jen s kámošem při drobných krádežích. Když ji osloví fotograf Ben, Táňa nabude pocit, že po letech trápení a soužení jí bude v životě konečně něco dopřáno. Jenže vztah založený na neupřímnosti a falši nemůže vydržet. A neštěstí nikdy nechodí samo.
Miroslava Varáčková vytvořila ve svém nejnovějším a částečně grafickém románu opět nezapomenutelnou hrdinku, která se v kruté realitě nebojí postavit předurčenému osudu, vzít život do vlastních rukou a pokusit se vybudovat světlejší budoucnost.





Vlak v 6.41

Jean-Philippe Blondel


Ohlasy slibují milou jednohubku a to si občas také ráda přečtu.


Anotace:

Je pondělí ráno. Do vlaku v 6:41 nastupuje po náročném víkendu u rodičů úspěšná podnikatelka Cécile Duffaut. Na jediné volné místo vedle ní usedá její dávný milenec, Philippe Leduc, který jede navštívit přítele z dětství. Oba mají za pár let oslavit padesátku.
Ve dvou vnitřních monolozích, v nichž se spolucestující střídají, jako by si přehazovali „horkou bramboru“, před námi vyvstávají dva mistrně vykreslené osudy, které se kdysi dávno letmo protnuly, aby je ironie osudu o to víc rozdělila. Je možné po sedmadvaceti letech navázat, je možné po tolika letech odpustit, po tolika letech se omluvit? A co se stane, když se dá dvojice skutečně do řeči? Ranní vlak z Troyes do Paříže má zpoždění…








Podivuhodná dobrodružství obra Burydáše

Jiří Hanibal


Tato na první pohled milá dětská knížka v sobě ukrývá svět fantasie plný milých setkání.


Anotace:

Pohádky o obru Burydášovi a jeho kamarádovi, dinosauřím klukovi Petlíkovi, v nichž vystupují známé pohádkové postavičky, jako jsou Mikuláš, čerti, trpaslíci a kouzelníci. V pohádkách nechybí vzrušení a napětí, ale ani laskavý humor. Děti se s Burydášem ocitnou ve světě fantazie, která činí svět bohatším a krásnějším.





Zaujala vás některá z knih? Co se v brzké době chystáte číst vy?

4 komentáře:

  1. Neplakej a Skrytá píseň mi také dorazila. Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stejně jako Tee knihomolka, také mi dorazila Skrytá píseň a Neplakej. Grafitové děvče jsem četla a je to taková oddechovka spíše pro náctileté :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se budu těšit na recenze:-) No beru to jako oddechovku, občas je potřeba vypustit;-)

      Vymazat