čtvrtek 8. března 2018

Knihy na recenze (nakladatelství Metafora - Vařila jsem pro Picassa, nakladatelství MOBA - Dračí náhrdelník, Bojovnice, portál Chrudimka.cz - Někdo cizí v domě, Počátek, Pojízdný krámek snů)

Zdravím vás čtenáři,
dnes jsem si pro vás připravila článek s novinkami k recenzování a hned na začátku se vám musím pochlubit s novou spoluprací, kterou jsem navázala s nakladatelstvím Metafora a mám z ní velkou radost.

Pro nakladatelství Metafora budu recenzovat jejich novinku Vařila jsem pro Picassa.

U nakladatelství MOBA jsem si vybrala dvě knihy, historickou detektivku Dračí náhrdelník a román Bojovnice.

Na portále Chrudimka.cz se brzy můžete těšit na recenze thrilleru Někdo cizí v domě, novinky Dana Browna Počátek a románu Pojízdný krámek snů.

Nyní si knihy představíme prostřednictvím anotací.





Vařila jsem pro Picassa

Camille Aubray


Tato novinka neunikla mojí pozornosti a byla jedním z impulsů, proč jsem se obrátila na nakladatelství Metafora s prosbou, že bych ráda recenzovala právě tuto knihu. Vyšli mi vstříc a mně tím udělali velkou radost. Kdo by si nechtěl přečíst román, který vychází z historických událostí a pojednává o méně známém období ze života slavného kubistického malíře.


Anotace:

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci

Provence, jaro 1936: v přímořském městečku Juan-les-Pins panuje mimosezonní klid. Sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café Paradis. Příjemným vytržením je pro ni nový zákazník z Paříže, slavný Pablo Picasso, vystupující pod falešným jménem. Ondine mu v pronajaté vile připravuje obědy.
Picasso se ocitá na životní křižovatce a tajný pobyt u moře v Provenci mu může jenom prospět. Ondine začíná díky němu objevovat své schopnosti, talent i touhy. Setkání s Picassem ovlivní její život na dlouho dopředu, přestože každý z nich jde dál svou cestou.

New York, současnost: úspěšná hollywoodská maskérka Céline přijíždí na Vánoce domů a dozvídá se od matky, že její babička Ondine kdysi vařila pro Picassa. Pod vlivem náznaků o tajemné rodinné historii se vydává na jih Francie. V omamné atmosféře Azurového pobřeží a za pomoci několika excentrických přátel z kurzu vaření se Céline konečně může otevřít budoucnosti. Objevuje pravdu nejen o sobě a své rodině, ale také odvahu důvěřovat vlastní intuici.

Vařila jsem pro Picassa je čtivý román plný barev a překvapivých dějových zvratů, který vypráví o umění, provensálské kuchyni, rodinných vztazích a síle tvůrčího přístupu k životu. Podmanivý příběh, inspirovaný jediným málo známým obdobím Picassova života, proplétá fiktivní postavy s historickými v kulisách kouzelné jižní Francie.





Dračí náhrdelník

Vlastimil Vondruška


Knihy Vlastimila Vondrušky vždy vyhlížím a nemůžu si žádnou nechat ujít, obzvláště ty s Oldřichem z Chlumu, který je pro mě ctnostným hrdinou, jenž si poradí s každým lumpem.


Anotace:

V průběhu okázalé slavnosti, kterou na svém hradě uspořádá Jaroslav ze Šternberka, zmizí jeho krásná neteř Elška, manželka veverského purkrabího Drslava. Mezi hosty to vyvolá posměch, protože nemá pověst ctnostné manželky, jenže její manžel vyhledá Oldřicha z Chlumu a se slzami v očích ho prosí o pomoc. Domnívá se, že jeho žena Elška neutekla, ale někdo ji unesl. Záhy poté je nalezen zavražděný trubadúr, který se jí předešlého večera dvořil. Společnost obviňuje z jeho smrti Drslava. Vše by vypadalo jako banální příběh msty podváděného manžela, pokud by mezi věcmi onoho trubadúra nenašel Oldřich z Chlumu důkaz, že jde o záležitost nanejvýše tajemnou.





Bojovnice

Lesley Pearse


Příběh mladé dívky, která odmítá konvence. Moc se těším.


Anotace:

Mariette je vzdorovitá, neústupná a sebestředná sedmnáctiletá dívka. Malé město Russell na Novém Zélandu, plné klepů, nevytváří dostatečný prostor pro Mariettiny ambice a její oddaní rodiče se obávají o dceřinu reputaci.





Někdo cizí v domě

Shari Lepena


Od této autorky jsem četla Manželé odvedle a moc se mi líbili. Věřím, že tato novinka bude ještě lepší, anotace je víc než zajímavá a vyvolává několik otázek a já se těším, až budu znát odpovědi.


Anotace:

V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi…

Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat.

Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastní nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí.
Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe...





Počátek

Dan Brown


Pro mě nejočekávanější kniha roku 2018. Dan Brown je můj oblíbený autor a tuto novinku jsem vyhlížela již od loňského roku. Objevují se protichůdné názory, tak jsem moc zvědavá.


Anotace:

Harvardský profesor symbologie Robert Langdon přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurista Edmond Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Po zahájení společenské akce Langdona a několik set dalších hostů zcela uchvátí velmi originální prezentace; pečlivě naplánovaný večer se však najednou promění v chaos a hrozí, že Kirschův vzácný objev bude navždy ztracen.

Langdon je v bezprostředním ohrožení nucen z Bilbaa uprchnout; doprovází ho při tom Ambra Vidalová, elegantní ředitelka muzea, která Kirschovi pomáhala provokativní společenskou akci zinscenovat. Společně se vydají do Barcelony za nebezpečným úkolem: nalézt záhadné heslo, s jehož pomocí odhalí Kirschovo tajemství. V cestě jim však stojí zákeřný nepřítel, který se nezastaví doslova před ničím…





Pojízdný krámek snů

Jenny Colgan


Tak takhle bych si taky uměla představit svoji vysněnou práci. Moc se na tuto novinku těším.


Anotace:

Nina ze všeho nejvíc na světě miluje knihy a umí pro každého najít tu nejvhodnější. Jenže knihovna, kde pracuje, je zrušena a introvertní děvče se najednou ocitá tváří v tvář realitě. Jak to udělat, aby mohla dělat práci svých snů a našla při tom i sama sebe? Nina ze zaniklé knihovny zachrání spousty krásných knížek a rozhodne se, že si koupí starou dodávku a začne v ní provozovat knihkupectví. Jediná k mání je ale ve Skotsku, a tak se hrdinka vydá na dlouhou a nesnadnou cestu ke splnění svého snu - a jakmile na ni vykročí, začnou se dít věci...



Myslím, že se mám na co těšit. A jak vy, vybrali byste si?

Žádné komentáře:

Okomentovat