čtvrtek 23. listopadu 2017

Novinky v mé knihovně # 8

Dnes vám představím knihy, které jsem vydražila v aukci na stránkách Klubu knihomolů. Pokud ty stránky neznáte, tak je určitě navštivte, nejenže se tam dá soutěžit o novinky, ale i řadu novinek dávají právě do aukce, a pokud se vám poštěstí, můžete nové knihy pořídit i za polovinu ceny.



Pojďme se podívat, co se v balíčku schovávalo za poklady.




Tohle jsou knihy pro naši dvouletou dceru k Vánocům.





Tradiční české JARO, Tradiční české LÉTO, Tradiční český PODZIM

ilustroval Josef Lada


Tyhle knihy v sobě ukrývají zvyky, tradiční česká říkadla říkadla, pořekadla, písničky, zvyky, pranostiky, koledy, ale i vysvětlení nejznámějších svátků, zvyků, obyčejů a her.
Bohužel nám do sbírky chybí Tradiční česká zima, ale rozhodně si ji brzy pořídíme.





Jediný den

Martin Baltsscheit


Tuhle knihu jsem koupila podruhé, jednou ji mám pro synovce a jelikož mě kniha uchvátila svými ilustracemi i příběhem, rozhodla jsem se, že ji koupím i dceři a dostane ji, až trochu povyroste.


Anotace:

K tomu být šťastný, není třeba mnoho času.

Kamarádi divočák s lišákem zažijí vylíhnutí okouzlující mušky jepice, která je tak líbezná, že je těžké ji nemilovat. Jenže jako každá jepice má na život jen jeden jediný den. Hodní přátelé ji tu hroznou věc nedokážou říct, a tak jí namluví, že tím, kdo má brzy odejít, je lišák.
Líbezné mušce je ihned jasné, co je třeba udělat. V tom případě se do toho jediného dne musí vejít celý život a veškeré jeho štěstí.

Laskavý příběh pro děti a rodiče o přátelství, ztrátě a nezkrotné síle života.





Kouzelné léto

Dagmar Lhotová


Tuhle knihu jsem vybrala především kůli krásným ilustracím paní Švejdové, její obrázky jsme si s dcerou oblíbily.


Anotace:

Tohle je knížka o těch nejúžasnějších prázdninách. Víte, kde jsou Semtudy? Zeptejte se Mímy. Podnikavá Míma v téhle idylické vesničce stráví přímo kouzelné léto se svými báječnými rodiči. Tatínek je pro každou legraci a umí vyprávět krásné pohádky, ale hlavně Mímu nikdy nenechá v průšvihu.
Až se začtete do půvabně ilustrovaného letního příběhu, objevíte pod zahradním stolkem travní skřítky a možná odhalíte velké tajemství jejich zrození. Zjistíte také, kdo je Paleček a Tytyfous, uvědomíte si, jak cenné je přátelství, a naučíte se, jak udělat velkou radost malými věcmi.





Za zavřenými dveřmi

B. A. Paris


Tuhle audioknihu jsem koupila jako vánoční dárek, tak doufám, že udělá radost. Četla jsem knihu a je to opravdu vynikající thriller. 


Anotace:

Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás. Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!





Církev - Průvodce českou historií

Alena a Vlastimil Vondruškovi


Již mám doma knihu Město, tak mi tato naučná kniha ze série Průvodce českou historií nemohla chybět. Ještě sháním Vesnici a Řemesla a výroba.


Anotace:

Edice Průvodce českou historií přináší výpravné encyklopedie, které se věnují životu v našich zemích od vzniku českého státu do počátku moderní doby. Jednotlivé díly postihují na základě hmotných, písemných a ikonografických památek nejdůležitější fakta o vývoji společnosti. Knihy jsou určeny pro zájemce o historii, studenty středních a vysokých škol a jejich pedagogy, pracovníky muzeí, novináře a publicisty, stejně jako pro návštěvníky památek a čtenáře historických románů. Třetí svazek této edice je věnován církevním stavbám, např. kostelům, kaplím, konventům, zvonicím, jejich interiérům, vybavení a předmětům z církevního prostředí. Jednotlivé pojmy jsou vysvětleny a doplněny barevnými fotografiemi. V knize najdeme i nejvýznamnější církevní stavby v regionech. Autorská dvojice opět nezklame své čtenáře se zájmem o historii, kteří mají rádi přehledné zpracování informací.




Pokud některou z knih máte doma, budu ráda, když mi napíšete vaše dojmy. Jinak doufám, že vás inspiruji, co koupit blízkým pod stromeček.

1 komentář: