pondělí 4. září 2017

Novinky v mé knihovně # 1

Zdravím vás.

Protože si čas od času pořídím nějakou pěknou knihu, rozhodla jsem se, že začnu psát články s novinkami, které jsem si pořídila.

Dnes jsem si vyzvedla balíček s vydraženými knihami v aukci na Klubu knihomolů. Na tyto novinky jsem se moc těšila. Tak vás prostřednictvím anotací seznámím s knihami, které rozšířily moji knihovnu.


V balíčku se ukrývalo pět knih.


Nyní si je pojďme představit.





Jediný den

Martin Baltscheit


První kniha, která na mě z balíčku vykoukla byl Jediný den. Tuto knihu jsem koupila pro dvouletou dceru, ale schovám jí ji, až trochu povyroste. Poprvé jsem se o ní dozvěděla díky jedné recenzi a kniha mě zaujala krásnou obálkou a ty ilustrace uvnitř knihy jsou prostě úžasné.


Anotace:

K tomu být šťastný, není třeba mnoho času. Kamarádi divočák s lišákem zažijí vylíhnutí okouzlující mušky jepice, která je tak líbezná, že je těžké ji nemilovat. Jenže jako každá jepice má na život jen jeden jediný den. Hodní přátelé ji tu hroznou věc nedokážou říct, a tak jí namluví, že tím, kdo má brzy odejít, je lišák. Líbezné mušce je ihned jasné, co je třeba udělat. V tom případě se do toho jediného dne musí vejít celý život a veškeré jeho štěstí. Laskavý příběh pro děti a rodiče o přátelství, ztrátě a nezkrotné síle života.





Sova

Samuel Bjørk


Další knihou v balíčku byla Sova. Jedná se o druhý detektivní příběh ze série Holger Munch. Je zvláštní, že jsem si nejprve pořídila druhý díl, ale prozradím vám, že první je už také na cestě ke mně a brzy vám ho též představím.


Anotace:

V lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě, ale pak IT odborníkovi z oddělení vražd záhadný hacker pošle nahrávku, jež odhalí znepokojivé podrobnosti o osudu zabité dívky; ve filmu se na okraji mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt... A pátrání se roztočí na plné obrátky. 

Sova opět přináší promyšlenou, napínavou zápletku a proniká hluboko pod povrch lidské mysli stejně jako první Bjorkův román V lese visí anděl. Zároveň se v ní noříme hlouběji do soukromí detektivů Holgera Muncha a Mii Krügerové, které si díky veleúspěšnému prvnímu dílu řady již oblíbili čtenáři v řadě zemí. Spolu s tím, jak se snaží co nejrychleji rozlousknout zapeklitý případ a zastavit brutálního vraha, se oba vyšetřovatelé musí porovnat i s řadou výzev, které před ně staví jejich osobní životy.





Stockholm delete

Jens Lapidus


Tímto thrillerem jsem si doplnila sérii Teddy & Emelie, jedná se o druhý díl série a doma mám první Pouze pro VIP.

Anotace:

Když se zničehonic na odlehlé samotě na ostrově Värmdö spustí alarm, vyráží hlídač zjistit, co se stalo. Nečekají ho tam však lupiči, ale oběť, zavražděná tak brutálně, že tělo nelze identifikovat. Nedaleko místa činu je nalezen těžce zraněný mladý muž. Je zadržen jako hlavní podezřelý a vyžádá si Emelie Janssonovou, aby jej zastupovala – ačkoli ta trestní právo nikdy nedělala. Kdo je ale oním zavražděným na Värmdö? A proč tolik stop směřuje k Matsu Emanuelssonovi, muži, kterého Teddy kdysi unesl? Emelie začíná podivné klubko záhad rozplétat a Teddy je proti své vůli čím dál tím víc konfrontován s vlastní minulostí, zatímco se snaží před stejnými chybami ochránit svého zbloudilého synovce Nikolu. Jenže marně.

Znovu potkáváme Emelie a Teddyho, nedobrovolný pár z Pouze pro VIP. Ona: čerstvá advokátka v nablýskané kanceláři. On: propuštěný trestanec, který se snaží žít na správné straně zákona. Spleť, do níž se společně noří, prorůstá svými kořeny do různých světů současného Stockholmu, kde se historie píše právě teď a ohrožuje každého, kdo se zaplete. Stockholm Delete navazuje na to nejlepší z thrillerů Snadný prachy a Pouze pro VIP a pokračuje ve vyprávění o šíleně vysokých sázkách a o lidech, jejichž životy mohou být z minuty na minutu vymazány.




Zmizelý

C. L. Taylor


Po Lži a Nehodě přichází autorka s dalším thrillerem, Zmizelým. Opět jsem si touto knihou doplnila sbírku. 


Anotace:

Pouto mezi matkou a dítětem je neprolomitelné. Co když ale matka cosi děsivého skrývá?

Čtrnáctiletý Billy uprostřed noci záhadně zmizel z domu. Každý člen rodiny to klade za vinu sobě samému. Wilkinsonovi jsou zkrátka tajnůstkáři, a tak není divu, že trvá celý rok, než díky veřejné prosbě o pomoc začne vyvstávat na povrch děsivá pravda. Billyho matka Claire je na pokraji šílenství.

V podivném stavu mysli se ocitá v omšelých hotelových pokojích nebo bloumá neznámými ulicemi, aniž by tušila, jak se tam vlastně dostala.V její kabelce se objeví předměty, které nikdy předtím neviděla. Claire ztrácí vědomí vlastní identity. Když se to stane poprvé, lékař to připisuje neobvykle silné reakci na stres. Když se ale jednoho dne Claire probudí s krví na rukách, nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. A nejméně ze všech tomu rozumí právě Claire...





Rozervané království

James Aitcheson


A to bych nebyla ani já, kdybych svoji knihovnu nerozšířila o nějaký ten historický román. Rozervané království je druhým dílem ze série Rytíř Tancred.


Anotace:

Další příběh normanského rytíře Tancreda. Příběh začíná na nepokojné hranici Anglie a Walesu, kde Tancred, známý hrdinskými válečnými činy, dostane půdu od svého nového pána Roberta Maleta na oplátku za své služby v bitvě o Eoferwic. Teď je tedy i on vlastním pánem, má malou družinu rytířů a sídlo, které může nazývatdomovem. Jenže situace v celém království, a obzvlášť na hranici, je víc než neklidná a Tancred by mohl o své těžce vydobyté výsady brzy přijít. Normanské království se ocitá na všech stranách v obklíčení – staří i noví nepřátelé se spojí a chystají se zaútočit. Křehká vláda krále Guillauma v Anglii se tím dostává až na pokraj pádu. Tancred je vybrán, aby vedl výpravu do vnitrozemí Walesu. Ujímá se tak nejtěžšího úkolu, který ho buď proslaví, nebo přivede do záhuby. V celém svém životě ještě nikdy nečelil beznadějnější situaci… Napínavý román se čte jedním dechem. Autor využívá svých historických zkušeností a nechá hlavní postavy jednat tak, jak by se skutečně mohly chovat v 11. století.



Jak se vám novinky líbí? Zaujala vás některá? Budu ráda, když se se mnou podělíte o váš názor.

3 komentáře:

  1. Uzijte si s Kristynkou Jen jeden den :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné knížky :-) Sovu mám doma a čeká na přečtení, předešlý díl V lese visí anděl mám už přečtený a líbil se mi. Od C.L. Taylor jsem ještě nic nečetla, ale knihy mě lákají. Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat