úterý 12. září 2017

Novinky v mé knihovně # 3

Mám pro vás nový článek s dalšími přírůstky v mé knihovně. Opět se jedná o knihy s mírným poškozením, tentokrát jsem nakupovala přes Facebook u paní Ivany Indrákové.



Pojďme se podívat, co se mi povedlo ulovit za zajímavé kousky.





Dům u jezera

Kate Mortonová


Jak jsem avizovala v předchozím článku s novinkami v mé knihovně, dorazila mi tato kniha s krásnou obálkou a rozšířila mé knihy od této spisovatelky. A jak jsem psala již dříve, miluji knihy s tajemstvím a záhadami.


Anotace:

Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika málo letech obrátí naruby. Rozlehlý dům ukrývá záhady předchozích generací. Spletité předivo vztahů mezi panstvem a služebnictvem i napětí mezi jednotlivými členy šlechtické rodiny vytváří barvitou mozaiku osudů, které ožívají v Graceiných vzpomínkách. Její příběh, nerozlučně spjatý s životem nadané okouzlující Hannah, dědičky rivertonského panství, se odehrává na pozadí převratných bouřlivých časů po první světové válce. Jen Grace ví, jaké tajemství si její matka vzala s sebou do hrobu, jen ona byla svědkem tragédie, která se roku 1924 odehrála na břehu rivertonského jezera.





Modrý kámen

Barbara Woodová


Tato kniha rozšířila moji sbírku knih Barbary Woodové. Po přečtení anotace jsem jako milovnice historie nemohla odolat.


Anotace:

Na rodící se Zemi kdysi dopadl jako meteorit. Od chvíle, kdy jej uchopil pračlověk, putuje tento magický kámen napříč dalšími epochami – přes dobu bronzovou, antiku, středověk či renesanci – až po současnost, aby v lidech, jimž zkříží cestu, probouzel vnitřní sílu, dodával jim odvahu a víru a učil je moudrosti.
V osmi na sebe volně navazujících příbězích, které spojuje motiv krásného modrého drahokamu, se tak před námi plasticky odvíjí klíčové okamžiky historie.





V nabídce byly také tři historické romány Jiřího Hanibala, do té doby pro mě neznámého, anotace knih a jejich hodnocení na Databázi knih rozhodlo, že jsem si je pořídila. A tady vám je představím.


Vášně a boje Polyxeny z Lobkovic

Jiří Hanibal


Anotace:

Ve svém novém románu náš přední romanopisec líčí pohnuté, často dramatické osudy „první dámy království“ – Polyxeny z Pernštejna a Lobkovic. Její bohatý a bouřlivý život se odvíjel v době střetů, které zmítaly tehdejší českou společností, a provázely ho mnohé osobní vášně. Po brzké smrti Viléma z Rožmberka se stala paní na Roudnici a projevovala ještě větší samostatnost než dřív. Rudolfinská Praha byla nejen střediskem umělců a astrologů, ale také místem, kde se střetávaly různé myšlenkové proudy. Polyxena rozhodně nezůstávala stranou...





Marie Kristýna - nejmilejší dcera Marie Terezie

Jiří Hanibal


Anotace:

V novém historickém románu líčí oblíbený autor pohnuté, mnohdy dramatické osudy rakouské arcivévodkyně Marie Kristiny, dcery Marie Terezie a císaře Františka I. Štěpána. Přišla na svět v den pětadvacátých narozenin své matky; patrně už proto jí matka dávala přednost před svými ostatními dětmi. Půvabné dívce jako by od počátku přála šťastná hvězda. Později se provdala za muže, kterého si sama vyvolila – a s milovaným Albertem založila ve Vídni Albertinu, snad nejznámější galerii umění.





Neklidná duše Evy z Rožumberka

Jiří Hanibal


Anotace:

Nový román našeho předního autora líčí pohnutý, mnohdy dramatický životní osud Evy z Rožmberka, sestry Petra Voka a vladaře Viléma z Rožmberka. Poznáváme životní osudy této zajímavé a nezávislé ženy od jejích pěti let až do smrti v italské Mantově. Děj se převážně odehrává v jižních Čechách, na panství v Krumlově, Rožmberku, Hradci a Bechyni. Nakrátko příběh zavede čtenáře do chorvatského Čakovce a v závěru také do Itálie.




Co na novinky říkáte? Vybrali byste si? Budu ráda za vaše komentáře.

2 komentáře:

  1. Od Kate Mortonové jsem četla Tajemství letního odpoledne a kniha se mi moc líbila, takže mám v plánu určitě i její další knihy. Budu zvědavá na recenzi :-) Ať se knihy líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Tajemství letního odpoledne mám taky, ale ještě jsem se k němu nedostala. Potřebovala bych si nutně udělat pořadník nepřečtených knih.

      Vymazat