čtvrtek 5. dubna 2018

Knihy na recenze (nakladatelství Metafora - Šťastně až do smrti a Ella & Kandinský, portál Chrudimka.cz - Krasojezdkyně, nakladatelství Mystery Press - Tváře noci)

Dobrý den, milí čtenáři,
tento článek vychází za pět minut dvanáct, protože dvě z nyní představovaných knih už mám skoro přečtené. Tak se pojďme podívat, jaké novinky momentálně čtu, či budu číst.

Od nakladatelství Metafora jsem obdržela dva recenzní výtisky, thriller Šťastně až do smrti a zbeletrizovaný životopis Ella Kandinský.

Pro portál Chrudimka.cz recenzuji knihu Krasojezdkyně.

Od nakladatelství Mystery Press mi dorazil ebook Tváře noci.

Nyní si knihy v krátkosti představíme.





Šťastně až do smrti

Anna Ekbergová


Tento thriller mám právě rozečtený a nejde se od něho odtrhnout, myslím, že dnes ho dočtu, takže se můžete brzy těšit na recenzi. A můžu již nyní prozradit, že z knihy vůbec není patrné, že ji psali dva autoři, pracují v naprosté symbióze.


Anotace:

Dánský thriller od autorky bestselleru Ztracená

Napínavý thriller o úkladné, dokonale naplánované vraždě. Dramatický příběh o majetnictví ve vztahu, o vášni, sexu a tajemstvích druhých. Pravdivá sonda do manželství, kde je i přes vnější dojem vše nakřivo.

Christian a Leonora. Manželé kolem padesátky, přes dvacet let spolu. Měli by být šťastní. Mají všechno: peníze, krásný dům i společenské postavení. Zákeřná nemoc jejich osmnáctiletého syna, která je stála spoustu sil, je konečně na ústupu a před nimi se otevírá světlá budoucnost. Nebo snad ne? Jednou v noci Christian dostává SMS, a když odmítne Leonoře zprávu ukázat, vzbudí v ní podezření.

Na Christianově pracovním večírku se její podezření potvrdí. Přistihne manžela při sexu s kolegyní, mladou architektkou Zenií. Později Christiana konfrontuje, ten vše zapírá a je rozhodnutý ji opustit. Leonora se s tím nechce smířit, vydírá Christiana kvůli finančnímu podvodu a nutí ho zůstat v manželství.

V bezvýchodné situaci se Christian rozhodne, že se musí ženy zbavit. Počká si na Leonoru ve firemní dodávce na silnici v lese, kam chodí běhat, a srazí ji. Vrátí se domů, nalije si drink a vtom se objeví Leonora. Co to vlastně udělal?

Za pseudonymem Anna Ekbergová se skrývá dvojice dánských úspěšných autorů: Anders Rønnow Klarlund a Jacob Weinreich.





Ella & Kandinský

Mary Bassonová


Na tuto knihu se velmi těším, zbeletrizovaný životopis zakázané lásky mezi dvěma umělci bude jistě stát zato.


Anotace:

Zakázaná láska, zrod expresionismu a válka…

Během malování na bavorském horském úbočí se mladá Gabriele (Ella) Münterová zamiluje do svého ženatého učitele Vasilije Kandinského. Zatímco jejich zapovězená láska čelí nesouhlasu evropské společnosti z počátku 20. století, mezi umělci se zrodí pevné spojenectví, které nabídne světu vůbec první chuť abstraktního expresionismu.

Spolu s Alexejem Jawlenskym, Franzem Marcem a dalšími členy uskupení Der Blaue Reiter (Modrý jezdec) stvořili Münterová a Kandinskij převratný a nový umělecký styl. Potěšení z této opojné doby jim však dlouho nevydrží, protože přichází první světová válka a odloučení. Zásadní zkouška však pro Ellu přichází o něco později v období nacistického útlaku, který všechny modernisty zařadí do zavrhované kategorie „zvrhlého umění“. Těžké časy prověří Ellino odhodlání, její hodnoty i oddanost umění a lásce.

Život Gabriele Münterové je příběhem odvahy tváří v tvář osobní a historické krizi.

Ella & Kandinský je její příběh.





Krasojezdkyně

Jojo Moyes


Tuto knihu mám již přečtenou a na její recenzi se můžete brzy těšit na portálu Chrudimka.cz. Obyčejný příběh o neobyčejné odvaze a touze jít si za svým snem.


Anotace:

V zapadlém koutě Londýna učí bývalý špičkový drezúrní jezdec svou vnučku Sarah tak, jak to sám kdysi dělal v elitní jezdecké škole ve Francii. Když však do jejich života zasáhne katastrofa, čtrnáctileté Sarah nezbyde nic jiného, než aby se životem protloukala sama…





Tváře noci

Corrie Jackson


Na tento thriller ze světa modelingu jsem moc zvědavá.


Anotace:

SVĚT MODELINGU JE DRSNÉ MÍSTO PRO ŽIVOT.

A SMRT JE JEHO SOUČÁSTÍ…


Sophii Kentové se díky píli a houževnatosti podařilo vypracovat mezi elitu novinářské branže. Avšak v den, kdy zemřel její mladší bratr, se Sophiin soukromý i profesní život rozpadl na kusy.

Zatímco se snaží přežít další den, rozhodne se – nyní coby reportérka krimi rubriky London Heraldu – vyzpovídat svědky brutální vraždy malého chlapce. Přitom se seznámí s vyděšenou ruskou modelkou Natalijí, která ví evidentně víc, než je ochotná Sophii prozradit.

Když je potom v předvečer londýnského Týdne módy v luxusním hotelu nalezeno Natalijino zohavené tělo, Sophie si bolestně uvědomuje, že mohla děsivému činu zabránit. Sžíraná pocitem viny se po hlavě vrhá do zářivého, ale krutého módního světa, jehož odvrácenou tvář ovládají drogy, ničivá tajemství, prostituce a vydírání.

Stopy vedou Sophii k překvapivému zjištění, že klíč k nalezení pachatele leží hluboko v minulosti, ve dvacet let starém případu vraždy jiné dívky. A nevypočitatelný, sadistický vrah zatím vyčkává, aby mohl udeřit znovu…



Tak co na novinky říkáte? Chystáte se některou z nich číst?


2 komentáře:

  1. Láká mě Šťastně až do smrti a Tváře noci. Budu se těšit na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastně až do smrti jsem právě dočetla a za mě fakt super čtení. Snad zítra bude recenze ;-)

      Vymazat