čtvrtek 1. června 2017

Knihy na recenze (pro portál Chrudimka.cz - Podivná hra, Znamení jednorožce, Papírová princezna, Smrtící DNA)

Začal červen a je tu nová várka knih na recenze. Na co se v brzké době můžete těšit?

Na portálu Chrudimka.cz budou v brzké době recenze na tyto knihy:
- Podivná hra - Zuzana Pospíšilová
- Znamení jednorožce - Hana Marie Körnerová
- Papírová princezna - Erin Watt
-.Smrtící DNA - Franck Thilliez

Prostřednictvím anotací vám knihy představím.



Podivná hra

Zuzana Pospíšilová


Podivná hra je první knihou této spisovatelky určenou pro dospělé. Autorka napsala již celou řadu knih pro děti. Knihu jsem si vybrala, protože mě zaujala anotace a ještě jsem nečetla žádnou knihu o stalkingu. 

Anotace:

Jediná věta promění Karle život v peklo. Mohla prožívat běžnou krizi středního věku, s jakou se vyrovnává spousta jejích vrstevnic. Osud jí ale přichystá zkoušku těžšího kalibru. Někdo ji sleduje, naboural se do jejího počítače, do e-mailových schránek jejích dcer. Všude toho neznámého pronásledovatele tuší, posílá jí varovná znamení a baví se jejími amatérskými dedukcemi a intenzivním strachem o rodinu.

Proč ta podivná hra? Co po ní kdo chce?

Karla se snaží se najít jakoukoliv stopu, která by jí pomohla všechno pochopit, ale nemá žádnou podporu v okolí. Cítí se jako štvaná zvěř. Je kořistí opravdového útočníka, nebo své vlastní fantazie? Proč se ve všem dá najít skrytý význam? Možná je opravdu blázen, jak si myslí její muž. Hraje hru, o kterou nestála, hru plnou strachu a bezmoci.



Znamení jednorožce

Hana Marie Körnerová


Před nedávnou dobou jsem od této spisovatelky četla jinou knihu a moc se mi líbila. Když jsem zjistila, že jí vychází nová kniha, byla to jasná volba. Anotace mluví za vše.

Anotace:

Historie, dobrodružství, romantika, napětí. To všechno nabízí nový román Hany Marie Körnerové odehrávající se v polovině osmnáctého století ve Francii. Zavede nás na dvůr Ludvíka XV. i na ponurý strážní hrad, kde se v časech sedmileté války shromažďuje vojsko. 

Hlavní roli v něm hrají dvojčata ze starého rodu. Od raného dětství jsou na sobě silně závislá, mají vlastní svět s tajnou řečí a tajným znamením – jednorožcem. Jejich úspěšná budoucnost je naplánována dlouho dopředu, ale všechno se dramaticky změní po smrti rodičů. Mladík vstupuje do tajné služby Jeho Veličenstva, dívku král provdá za jednoho ze svých věrných. Na dlouhá léta se jejich cesty rozdělí. Když se uprostřed války opět sejdou, pomůže jim v nebezpečí nejen vzájemná podoba, ale i prsten sloužící jako poznávací znamení…




Papírová princezna

Erin Watt


Na tuto knihu jsem četla jednu pochvalnou recenzi, a tak jsem si ji nemohla nechat ujít. Jedná se o první díl ze série Royalové. Počkejte si na recenzi.

Anotace:

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama…

Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří ji nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla.

Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří.

Možná má pravdu.

Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.




Smrtící DNA

Franck Thilliez



A to už bych nebyla ani já, kdybych si nevybrala aspoň jeden thriller.Bude to moje první kniha od tohoto autora a jsem na ni moc zvědavá, protože anotace vypadá velmi slibně.

Anotace:

Postgraduální studentka Eva Loutsová byla zavražděna během svého výzkumu v Centru primatologie nedaleko Paříže. Zpočátku se zdálo, že jde o brutální útok šíleného zvířete, ale zdá se, že všechno je mnohem komplikovanější… Komisař Sharko a Lucie Henebelleová musí vyřešit případ, dřív než si TO, co zabilo Evu Loutsovou, přijde i pro ně… 

Čeho se vlastně týkal Evin výzkum? A kdo jsou tři fanatičtí vědci snažící se zaplavit svět třicet tisíc let starým virem?

Thilliez opět potvrzuje svou bezkonkurenční schopnost dostat do svých thrillerů fascinující vědecké poznatky, přičemž v tomto románu čerpá z oblasti genetiky a paleontologie. Poutavý děj čtenáře tentokrát zavede z deštivé Paříže přes alpské vrcholky až do vzdálené amazonské džungle.



Shodneme se, že je na co se těšit? Sledujte portál Chrudimka.cz nebo moje stránky, ať vám recenze neuniknou.

Žádné komentáře:

Okomentovat