pondělí 12. června 2017

Kniha na recenzi (pro portál Chrudimka.cz - Osm) a novinky v mé knihovně

Tentokrát mám pro vás jen jednu knihu na recenzi, která bude brzy na portálu Chrudimka.cz, a to knihu Osm od Radky Třeštíkové.

A taky se chci pochlubit novými knihami, které rozšířily v uplynulém týdnu moji knihovnu a jsou to knihy z druhé ruky, ale jsou v super stavu - Dům na prahu noci, Poslední, Dívka ve vlaku a Pusinka.

Nyní vám knihy v rychlosti představím, třeba vás některá zaujme. Já se těším na všechny.



Osm

Radka Třeštíková




Tak na tuto novinku Radky Třeštíkové jsem toužebně čekala. Jsem moc ráda, že ji budu moci recenzovat. Mám přečtené všechny autorčiny knihy a Radka Třeštíková se díky nim zařadila mezi mé oblíbené autory.


Anotace:

Jednu březnovou sobotu je v Ďáblickém háji nalezena postřelená mladá dívka Michaela. Zůstává v bezvědomí a policii se nedaří vyšetřit, kdo čin spáchal a proč. Byl to její snoubenec, nejlepší kamarádka nebo snad někdo z rodiny, ve které Michaela hlídala děti? Ona sama si po probuzení z kómatu osudný den nepamatuje, co víc, nepamatuje si celý poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně jako pohlazení a skončil pokusem o vraždu…

„Já vám pomůžu,“ nabídne se Honza a rychle k lůžku přiskočí, vůbec se z toho nehroutí jako předtím Alice a v těch jeho dotecích je obrovská něha. Jemně přejíždí prsty po Míšině rameni, šeptá, že všechno bude zase v pořádku, a pak si všimne, že má Míša vzadu za levým uchem malinké tetování. Ale Míša nikdy žádné tetování nechtěla a jehel se bála jak čert kříže. 
„Hotovo,“ vydechne sestřička. 
Honza nereaguje, myslí na to, co právě viděl.


Nezní anotace víc než slibně? Myslím, že je opravdu na co se těšit.






Dům na prahu noci

Catherine Banner


Tato kniha mě zaujala svojí nádhernou obálkou a taky anotací a už když vyšla, tak jsem věděla, že si ji pořídím.


Anotace:

Amedeo Esposito, nalezenec z Florencie, našel konečně svůj domov na maličkém ostrůvku na samém jihu Itálie. Zaujal ho dům, o němž místní lidé tvrdí, že v něm straší. Amedeo opravil drolící se zdi, vyměnil zetlelé dveře a zametl podlahy a hrdě zde otevřel bar, který pojmenoval „Dům na konci noci“. Obklopen šuměním moře a vůní bougainvillejí tu začíná svůj nový život s krásnou, nesmírně inteligentní učitelkou Pinou. Dům na konci noci se stává domovem pro celé generace odvážné a chaotické rodiny Espositových, zatímco na ostrov doráží století prudkých změn, po válce přicházejí turisté a také recese. Je to místo plné příběhů, legend a občas i zázraků. Mění se režimy, na světlo vycházejí zrady a vznikají nečekaná přátelství, ale Dům na konci noci zůstává jako pozadí pro dávné sváry i dějiště velkých lásek.





Poslední

Alexandra Oliva


Anotace, z níž mrazí. No řekněte sami, po jejím přečtení vypadá tento thriller hodně lákavě.


Anotace:


Chtěla zažít dobrodružství. Nikdy by ji nenapadlo, jak daleko všechno zajde…Začalo to jako televizní reality show, nazvaná příznačně Ve tmě. Dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Izolovaní od vnějšího světa netuší, že v něm došlo k něčemu strašlivému. Jakékoli projevy zkázy chápou coby součást hry, zinscenovanou zkoušku. Všude je přece sledují kamery, odposlouchávají mikrofony. Alespoň tak tomu všichni věří, včetně mladé ženy přezdívané Zoo, jedné z favoritek soutěže. Zoo chce obstát, tvrdošíjně jde za svým cílem. Ale realita se děsivě a nenávratně změnila. Tady už nejde o vítězství, ale o přežití… a nejen její. Brilantní napínavý psychothriller s apokalyptickou zápletkou vydává 25 nakladatelů po celém světě.





Dívka ve vlaku

Paula Hawkins


Řekněte, komu by utekla tato kniha? Ještě než vyšla, už o ní věděl každý. Konečně jsem si ji pořídila a stihla jsem to jen tak tak, než vyšla autorčina druhá kniha Do vody.


Anotace:

Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za novou Zmizelou.
Potřebujete vědět víc? 

Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. 
Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…






Pusinka

Sophie Hannah


Tato kniha mě zaujala svojí anotací a už dávno jsem si říkala, že bych si ji ráda pořídila. A poté, co jsem četla Manželé odvedle a Metodu 15/33, jsem už dál váhat nedokázala.


Anotace:

První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.

Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě…




Budu ráda, když se se mnou podělíte o vaše názory na tyto knihy. Četli jste již některou? Nebo se na některou teprve chystáte, stejně jako já?

Žádné komentáře:

Okomentovat