pondělí 16. října 2017

Knihy na recenze (pro portál Chrudimka.cz - Snaž se nedýchat, Dívka s tetováním na zádech a Deník koučky, pro nakladatelství Mysterypress - Mise Sinaj)

S novým týdnem, nový článek se čtyřmi novinkami na recenze.

Pro portál Chrudimka.cz budu recenzovat dvě knihy z nakladatelství Jota Dívka s tetováním na zádech a Deník koučky a jednu knihu z nakladatelství Omega Snaž se nedýchat.

Díky nové spolupráci s nakladatelstvím Mysterypress budu moci recenzovat thriller Mise Sinaj.

Nyní vám knihy přiblížím prostřednictvím anotací.





Dívka s tetováním na zádech

Amy Schumerová


Člověk by neměl číst stále jen pochmurné knížky, a tak jsem si vybrala tuto "autobiografii" jedné komičky a budu se těšit, že mě pobaví.


Anotace:

Kniha mladé komičky, která lidi baví na pódiu, ve svých pořadech a teď i ve své knize.

Amy Schumerová tvrdí, že její kniha Dívka s tetováním na zádech rozhodně nejsou memoáry! Na druhou stranu nám ale předkládá sbírku textů, které jsou plné jí samotné – jejího života, zkušeností a osobních postřehů či komentářů zážitků a situací, s nimiž se od dětství přes pubertu až do současnosti setkávala a potýkala.

Dívka s tetováním na zádech je velmi osobní a také velmi čistou a čtivou zpovědí mladé komičky, která se rozhodla sdílet ve svých krátkých esejích, fejetonech a zamyšleních úplně všechno. Osobní vyprávění mnohdy připomínající deníkové záznamy nebo povídání s kamarádkou u kávy působí velmi přirozeně a lidsky, snad každý čtenář si v něm najde něco, co jej nejen pobaví, ale také přivede k zamyšlení a vzpomínání, jak to vlastně měl nebo má on sám. Některé kousky vás chytí za srdce, jiné vás rozesmějí a naprosto „odbourají“.

Amy Schumerová rozhodně umí uhodit hřebík na hlavičku a zážitky z puberty nebo mládí vypráví s takovou vervou, slovním a situačním humorem, že se rozhodně nemůžeme divit obrovskému ohlasu, který tato kniha v loňském roce ve Spojených státech vzbudila. Amy Schumerová prostě lidi baví. Na pódiu, ve svých pořadech a teď i ve své knize.





Deník koučky

Šárka Vávrová


Po přečtení anotace jsem si řekla, že takovou knihu si teď opravdu potřebuji přečíst, takže jsem při její volbě neváhala.


Anotace:

Zamilujte se do svého života.

Výjimečná kniha přední české koučky a psychoterapeutky, za niž mluví stovky spokojených klientů.

Všichni toužíme po spokojeném a naplněném životě, ale zdaleka ne všichni takový život máme. Řešíme problémy s partnerem, trápí nás nedostatek financí, chodíme do práce, která nás nebaví, a na své koníčky často nemáme ani čas, ani energii. Neustále žijeme v budoucnosti a fráze „teď nemám čas“ se stává naší mantrou. Ponořeni do emocí a navyklých stereotypů často nevidíme z problému cestu ven. Ale všechno má své řešení, opravdu všechno.

Šárka Vávrová přináší svůj úhel pohledu na vztahy, peníze, práci i sebevědomí a zdraví. Sdílí se čtenáři příběhy ze své dlouholeté praxe, ale nebojí se mluvit ani o svých osobních zkušenostech. Dotýká se témat, která jsou v dnešní době velmi aktuální a rezonují s většinou z nás. Jak vybudovat dokonalý vztah; jak získat práci, která by nás naplňovala a zároveň finančně zajistila; jak čelit každodennímu stresu – to a mnoho dalšího se dočtete v její knize Deník koučky.

Knihu doprovází fotografie Andrey Růžičkové Kerestešové.





Snaž se nedýchat

Holly Seddon


To bych ani nebyla já, kdybych si nevybrala nějaký ten thriller, tak tady ho máte, anotace je hodně zajímavá.


Anotace:


Ideální pro fanoušky Gillian Flynn, Laury Lippman a Pauly Hawkins. Působivý debut Holly Seddon je thriller plný zvratů, imaginárních postav a psychologického napětí.

Nezapomeňte dýchat..

Amy Stevenson byla největší novinovou zprávou roku 1995. Teprve patnáctiletá Amy zmizela, když se vracela ze školy, a o tři dny později byla nalezena v bezvědomí. Její útočník nebyl nikdy dopaden a její andělská tvář se objevila ve všech novinách i televizních zpravodajstvích.
O patnáct let později Amy stále leží v nemocnici, obklopena plakáty zpěváků z 90. let. Jednoho dne ji objeví reportérka Alex Dale, když píše nudný článek o lidech ve vegetativním stadiu. Alex se potápí. Odřízla se od všeho kromě své jediné lásky – pití. Dokud nepozná Amy...
Vzpomene si na Amyin příběh a napadne ji, že by díky ní mohla obnovit svou zašlou novinářskou slávu. Jediný problém je, že Alex je stejně ztracená jako Amy, protože ji alkoholismus o vše připravil, včetně manžela a pověsti dobré novinářky.

Doufá, že když najde pachatele, postaví se zase na nohy, a tak se pouští do nebezpečného vyšetřování...





Mise Sinaj

Greg Loomis


U této knihy jsem neváhala. Jedná se již o třetí příběh s postavou Langa Reillyho, a pokud máte rádi Dana Browna nebo Steva Berryho, oblíbíte si i Grega Loomise.

Anotace:

SMRTÍCÍ TAJEMSTVÍ STAROVĚKÉHO RUKOPISU STŘEŽÍ BIBLICKÁ HORA CHORÉB…

Dva vědci – jeden v Amsterdamu a druhý v Atlantě – jsou zavražděni. Zpočátku se zdá, že mezi nimi existuje jediná spojitost: Lang Reilly. Koneckonců oba muži pracovali pro jeho nadaci. Jenže když někdo po Langovi pro výstrahu vystřelí, jen podpoří jeho odhodlání dobrat se pravdy.

Pátrání zavede Langa do Bruselu, Káhiry, Vídně, Tel Avivu… až k nebezpečnému tajemství pohřbenému hluboko v minulosti. Jak souvisejí vraždy vědců s nedávno objeveným starověkým rukopisem? Jaká odhalení obsahuje a kdo je ochotný zabíjet, jen aby zabránil jeho rozšifrování?

Aniž by narušil již tak křehkou rovnováhu sil na Středním východě, musí Lang zůstat naživu dost dlouho, aby našel odpověď na záhadu, s níž si historikové nevědí rady už celá staletí.




Doufám, že vás některá z knih upoutala. A pokud jste již některou četli, dejte mi vědět dojmy z ní.

Žádné komentáře:

Okomentovat