středa 3. května 2017

Knihy na recenze (pro portál Chrudimka.cz - Suburra, Dřív než ji najde a pro nakladatelství MOBA - Kniha snů, Smrt na Karlštejně)

Ráda bych vám představila knihy, které jsem si vybrala pro recenze. A na jaké recenze, že se to v brzké době můžete těšit?

Pro náš portál Chrudimka.cz budu psát dvě recenze. Jednak na knihu Suburra a na thriller Dřív než ji najde.

Od nakladatelství MOBA mi přišly také dva recenzní výtisky, a to Kniha snů a Smrt na Karlštějně.

Nyní vám knihy přiblížím.


Suburra

Carlo Bonini, Giancarlo de Catalo

Tahle kniha je o mafiánech a nalákala mě právě tím, že jsem ještě žádnou knihu z mafiánského prostředí nečetla. Již jsem ji začala číst a začátek vypadá slibně, uvidím, jak se bude vyvíjet dál.

Anotace:
SUBURRA ANEB DO ŘÍMSKÉ APOKALYPSY
ZBÝVÁ JEN SEDM DNÍ...
Ve starověkém Římě byla Suburra římskou čtvrtí, kde se tajně setkávaly světy zločinu a politiky. V ghettu na úpatí Palatina, kde byly vedle sebe taverny a vykřičené domy, se potkávali vážení senátoři a lidé se špatnou pověstí. I po více než dvou tisíciletích toto místo nadále žije díky těm obyvatelům věčného města, kteří v dnešní době udržují křehkou rovnováhu mezi úřední mocí a zločinci z ulice ve snaze najít co nejrychlejší a nejefektivnější cestu k penězům, bohatství a moci.
Italská mafie 21. století se od té „klasické“, kterou známe z gangsterek z třicátých až padesátých let minulého století nebo z románů Maria Puza, velmi liší. V čele nestojí žádní vážení bossové v drahých a noblesních oblecích a kloboucích. Dnešní mafie jsou nekompromisní, navzájem po krku si jdoucí klany, jejichž postavení v rámci mafiánské hierarchie prozrazuje mimo jiné způsob oblékání a bydlení jejich čelných představitelů.
Nahlédněte do kuchyně tří takových mafiánských klanů, jejichž řádění během jediného týdne rozpoutá v římských ulicích hotové peklo.

Dřív než ji najde

Michael Kardos



Kniha mě upoutala svojí anotací, myslím, že mám před sebou slibný thriller.

Anotace:
MUSÍ NAJÍT SVÉHO OTCE DŘÍV,  NEŽ ON NAJDE JI…
Obyvatelé poklidného městečka Silver Bay na pobřeží New Jersey ten příběh dobře znají: jednoho nedělního večera v září roku 1991 uspořádal Ramsey Miller večírek pro sousedy a potom zavraždil svou krásnou ženu a tříletou dceru.
Všichni se ale mýlí. Dcera unikla. Teď už jí bude osmnáct a má plné zuby života v utajení. Posledních patnáct let se v rámci programu na ochranu svědků pod jménem Melanie Denisonová skrývala v malém městě v Západní Virginii – její otec totiž nebyl nikdy dopaden…
Navzdory přísným pravidlům Melanie navázala vztah s mladým učitelem z místní střední školy, nyní je deset týdnů těhotná a nechce, aby se její dítě muselo schovávat jako ona. Vzepře se svým opatrovníkům a vezme věci do vlastních rukou.
Melanie se vrací do Silver Bay a doufá, že dokáže to, v čem úřady selhaly: najít svého otce dřív, než on najde ji.
„Brilantní.“ – Jeffery Deaver, autor bestselleru Sběratel kostí

Kniha snů

Nina George


Opět mě upoutala anotace, už se na tuto knihu moc těším.

Anotace:
Život se skládá z neustálých rozhodnutí. Ať už jsou dobrá, anebo špatná... Kdo z nás ale ví, která vedou ke štěstí? 

Bývalý reportér Henri zachrání život děvčátku, které v nestřeženém okamžiku přepadlo přes zábradlí výletní lodi do Temže, sám ale utrpí vážná zranění. V kómatu se mu jako kniha snů promítá celý život - rodná Bretaň, výpravy na moře, život v Paříži, nenaplněná láska k nakladatelce Eddie... A také obrovská touha poznat konečně svého syna, mimořádně inteligentního třináctiletého Sama...

"Poetický a pravdivý, moudrý a zároveň dojemný příběh. Po přečtení tohoto románu uvidíte svět úplně jinýma očima." LITERATURMARKT.INFO


Smrt na Karlštejně

Jan Bauer


Pokud jste četli moje recenze, víte, že tento autor pro mě není nijak neznámý a věřím, že ani tento příběh mě nezklame.

Anotace:

Detektivní román z doby Václava IV.

Na hradě Karlštejn se tajně schází panská opozice proti králi Václavu IV. s jeho bratrem, uherským králem Zikmundem. Po jedné takové schůzce je v hradní studni nalezeno mrtvé tělo člena královské rady. Šlo o nešťastnou náhodu, nebo o vraždu? A pokud ho někdo zabil, kdo to byl a proč? Na to musí přijít pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivce v doprovodu svého přítele, mnicha Blasia. Zatím netuší, že jim při pátrání půjde o holý život...




Vybrali byste si? Věřím, že ano.

Žádné komentáře:

Okomentovat