čtvrtek 18. května 2017

Knihy na recenze (pro nakladatelství Omega - Metoda 15/33, pro portál Chrudimka.cz - Ví o tobě, Hygge, moje úlovky - Loutkář, Panicové)

Ráda bych vám představila knihy, na něž budu v brzké době chystat recenze. 

Velikou radost mi udělalo nakladatelství Omega, které si mě vybralo pro recenzování knihy Metoda 15/33. Na tuto novinku se opravdu moc těším.

Pro náš portál Chrudimka.cz budu psát dvě recenze. Jednu na knihu Ví o tobě a druhou na knihu Hygge.

A další knihy, na které se můžete těšit, jsem si pořídila do své knihovny. Jedna je od mého oblíbeného autora a nese název Loutkář a druhá se jmenuje Panicové a ta předchází známé sérii Cizinka.

A nyní krátké představení knih.



Metoda 15/33

Shannon Kirk


Až si přečtete anotaci, pochopíte, čím je tato kniha výjimečná, a opravdu se moc těším, až se sama přesvědčím, že je to opravdu "pecka".

Anotace:

Představte si těhotnou šestnáctiletou dívku, vytrženou z klidu a míru vlastního domova a uvězněnou v úložném prostoru špinavé dodávky. Je sama, unesená a k smrti vyděšená.

A teď trochu jiný pohled.

Představte si těhotnou šestnáctiletou dívku, geniální hříčku přírody a skvělou manipulátorku, uvězněnou v úložném prostoru špinavé dodávky. Od první vteřiny únosu není její chladně kalkulující mysl posedlá ničím jiným, než záchranou svého ještě nenarozeného syna a vykonáním aktu nemilosrdné pomsty. Tu plánuje metodicky, vypočítavě a vědecky.
Dá se dívka označit termínem klinický sociopat? Trpělivě vyčkává na pravý okamžik, neponechává nic náhodě, vše má dokonale načasováno. Když je oběť stejně nemilosrdná, jako její únosci, hodí se metoda 15/33. A na mysl se vkrádá vtíravá otázka: kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor?

15 ÚKOLŮ, 33 DNÍ
A JEDEN DOKONALÝ PLÁN



Ví o tobě

Sarah Pinborough


Tuto knihu jsem si vybrala, protože jsem na ni narážela neustále v propagaci na Facebooku. Obálka i anotace vypadají moc lákavě.

Anotace:

Nevěřte této knize, nevěřte tomuto příběhu, nevěřte ani sami sobě. A ať se děje cokoliv, neprozraďte konec! 

LOUISE opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví 
DAVID, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu 
ADELE, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli. 
A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?



Hygge

Prostě šťastný způsob života

Meik Wiking


O to, abych zrecenzovala tuto knihu, mě požádal sám šéfredaktor Chrudimky.cz. Ale musím přiznat, že jsem po ní také pokukovala hned, když vyšla. A beru ji jako takové "oddychové" čtení a zpestření mezi všemi těmi thrillery.

Anotace:

Proč jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě? Odpovědí je hygge, říká Meik Wiking, ředitel Institutu pro výzkum štěstí v Kodani.

Hygge je pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svými milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. Je to pocit, který se vás zmocní, když se s šálkem oblíbené kávy v ruce díváte na rudé ranní světlo na jasné modré obloze. Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení se s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti.



Loutkář

Jostein Gaarder


Mé pozornosti nemohla uniknout nová kniha mého velmi oblíbeného spisovatele a jsem na ni opravdu zvědavá.

Anotace:

Jostein Gaarder, autor Sofiina světa, i ve své knížce pro dospělé hýří příběhy. 

Tentokrát je vypráví hlavní hrdina Jakop, vážený akademik a vášnivý lingvista, který je natolik osamělý, že navštěvuje pohřby cizích lidí a dává se na smutečních hostinách do řeči s pozůstalými. Díky své sečtělosti a jazykové pohotovosti si pokaždé dokáže vymyslet příběh, který jej k nebožtíkovi váže a zaujmout jím ostatní hosty. Jakop je znalec vztahů a souvztažností mezi indoevropskými jazyky, sám je ale z pletiva skutečných lidských vztahů poněkud vytržen. Má jediného přítele jménem Pelle, se nímž se radí a kterého s oblibou cituje, ale jak se ukáže, i Pelle není tak docela přítel z masa a kostí… Loutkář je dojemný a zároveň provokativní román o osamělosti, vztazích, o tom, jak jazyk a vyprávění utvářejí mezilidská pouta a vazby, o hledání smyslu a vlastního místa ve světě.



Panicové

Diana Gabaldon


Jelikož jsem ze série Cizinka přečetla všechny díly, které u nás vyšly v předchozím nakladatelství, tak jsem si nemohla nechat ujít tuto novinku, kde se dozvíme více o životě Jamieho.

Anotace:

Zjistěte, co se stalo před tím, než Jamie potkal Claire. 

V tomto příběhu, jenž předchází sérii Cizinka , se mladý Jamie Fraser dozví, co doopravdy znamená stát se mužem. 

Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky do Francie a na venkově se setkává se svým starým přítelem Ianem Murraym. Oba se zotavují a mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů. 

Ale Jamieho touha ho přivádí do nebezpečí, to když osud oba mladé muže zavane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je stará Tóra a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou sice upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují...




Tak, které knihy vás zaujaly? Těšte se brzy na recenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat