středa 10. ledna 2018

Knihy na recenze (pro portál Chrudimka.cz - Zapomenutá zahrada, Palác lží, Léto plné neskutečných věcí a pro nakladatelství Mystery Press - Ztracená vládkyně, Polární záře)

První letošní článek s novými knihami na recenze. Tentokrát výjimečný tím, že kromě jedné knihy se jedná o e-knihy.

Pro portál Chrudimka.cz budu recenzovat román pro ženy Zapomenutá zahrada, knihu z kategorie new adult Palác lží a neobyčejný román Léto plné neskutečných věcí.

Od nakladatelství Mystery Press mi přišly dvě elektronické knihy, a to sci-fi thriller Polární záře a genealogický thriller Ztracená vládkyně.

Nyní si knihy představíme prostřednictvím jejich anotací.





Zapomenutá zahrada

Kate Mortonová


Po přečtení Ztraceného slibu od této autorky, jsem byla rozhodnutá přečíst si další knihu. Zapomenutou zahradu mám již rozečtenou a je to opět báječný, napínavý a tajemný příběh.


Anotace:

Nell O´Connorová se večer v den svých jedenadvacátých narozenin od otce dozví, že není jeho pravá dcera. Avšak až po desetiletích se rozhodne vypátrat pravdu. A ta ji dovede do Cornwallu, do opuštěného domku vedle sídla Blackhurst, kde kdysi žila šlechtická rodina Mountrachetů. Poutavý román do sebe vplete i příběh Nelliny vnučky Cassandry a osud záhadného děvčátka, zanechaného na březích Austrálie v předvečer světové války.





Palác lží

Erin Watt

Třetí díl trilogie série Royalových jsem si nemohla nechat uniknout. Jak to S Ellou a Reedem dopadne? Nemůžu se dočkat, až si knihu přečtu.


Anotace:

Ella Harperová překonala už spoustu problémů, které jí život přichystal. Je tvrdá, odolná a ochotná udělat, co je potřeba, aby ochránila ty, které miluje. Jenže s tajemstvími, která obklopují jejího otce a přítele, jehož život je nyní v ohrožení, se možná ani Ella nedokáže smířit. Reed Royal je zvyklý ničit všechny překážky, které mu osud staví do cesty. Nyní se to však obrátilo proti němu. Pokud chce zachránit sám sebe i dívku, kterou miluje, musí se postavit trýznivé minulosti a napravit svou pošramocenou pověst. Nikdo nevěří, že Ella dokáže v paláci Royalových přežít. Všichni jsou přesvědčeni, že je Reed zničí. Možná mají pravdu. Ella a Reed musejí společně najít způsob, jak zachránit sebe i svou rodinu, a odhalit všechna tajemství a lži, které se skrývají v paláci rodu Royalových.





Léto plné neskutečných věcí

Rowan Coleman


Po přečtení anotace jsem si jistá, že se mi kniha bude líbit. Prvek fantasy, cestování do minulosti, se mi moc líbí.


Anotace:

Kdybyste mohli změnit minulost, udělali byste to?

Před třiceti lety se Lunině matce stala děsivá věc. Natolik děsivá, že si ji nechala celý život pro sebe. Pravda vyšla najevo až nyní, po její smrti.
Odhalení matčina tajemství Lunu i její sestru silně zasáhne – a když zjistí, že se jim naskytla možnost vrátit se v čase do matčina rodného města a dát věci do pořádku, rozhodnou se to udělat.
V New Yorku roku 1977 zpočátku nacházejí více otázek než odpovědí. Pak se ale Luně přihodí cosi neskutečného, téměř magického – potká svou matku jako mladou dívku. Zprvu si připadá jako blázen, ale pak pochopí, jaká šance se jí tím naskýtá. Když může cestovat v čase, může také změnit běh událostí.
Může to udělat, nepochybně. Ale měla by? Jestliže se totiž odhodlá k činu – jakémukoli – a změní matčin život, nebude nakonec muset obětovat sama sebe?





Ztracená vládkyně

Steve Robinson


Toto bude moje první kniha od Steva Robinsona, jehož tvorba je přirovnávána k Danu Brownovi. Moc se těším na odkrývání záhady.


Anotace:

POUZE MUŽ SCHOPNÝ ROZEHNAT KOUŘ MŮŽE NAJÍT ZTRACENOU VLÁDKYNI…


Jedné mlhavé noci roku 1914 se při plavbě mezi Kanadou a Anglií potopila zaoceánská loď Empress of Ireland. Při této katastrofě zemřel skoro stejný počet lidí jako na Titaniku nebo Lusitanii, přesto byla její tragédie zapomenuta.


Jednou z obětí byla i Alice Stilwellová… Nebo nebyla? Americkému genealogovi Jeffersonu Taytovi se dostane do rukou medailon, který naznačuje, že mladá žena neštěstí přežila, měla rodinu a prožila dlouhý život. Kým ale byla před tím, než došlo k jedné z největších tragédií námořních dějin?

Tayte se musí vydat do Anglie, aby zde vypátral Alicin původ a vyřešil záhadu jejího zmizení, které by mohlo souviset s aktivitami britských a německých tajných služeb v letech před první světovou válkou…





Polární záře

Jiří Mazurek


Sci-fi thriller od českého autora, který vyšel pouze jako e-kniha. Jsem na něj moc zvědavá. Najde se podobnost s počáteční tvorbou Dana Browna (Anatomie lži)?


Anotace:

O BUDOUCNOSTI LIDSTVA SE ROZHODNE ZA POLÁRNÍM KRUHEM…

V Severním ledovém oceánu se kapitán jaderné ponorky ruské federace Alexander Gomelskij snaží vypořádat s řadou záhadných událostí a selhaní, ke kterým dojde při návratu z rutinního námořního cvičení.

Major Gennadij Volkov, stíhací pilot ruského letectva, vzlétá k neznámému létajícímu objektu a krátce na to je jeho stroj zničen a major zanechán na pospas oceánu.

Světlana Zarecká, postgraduální studentka geologie, je poslána do centra dění s tajnými instrukcemi a shodou okolností se zde setkává s Petrem Brunerem, českým fotografem a dobrodruhem. Její instrukce jsou jasné: nepohodlné osoby je nutné zlikvidovat.

Mezitím odkrývá ruská armáda na dalekém severu přísně tajné naleziště, které může změnit dějiny lidstva, a průzkumník Aivars Balakin se právě chystá vykročit tam, kam lidská noha dosud nevkročila...




Zaujala vás některá z knih? Nebo jste již některou četli?
Budu ráda za vaše komentáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat