úterý 19. prosince 2017

Knihy na recenze (pro portál Chrudimka.cz - IKIGAI šťastný a dlouhý život, Žena v Orient Expresu, pro nakladatelství OMEGA - Blízko obzoru, pro nakladatelství JOTA - Skleněná past)

Dobrý večer, milí čtenáři,

je tomu už víc než měsíc, kdy jsem vám naposledy přinesla článek s knihami na recenze. Taková pauza má několik důvodů, podzim pro mě byl celkem náročným obdobím letošního roku, s dcerou jsem absolvovala operaci v Motole, poté měsíc před Vánocemi nás čekala náročná, ale radostná změna, a to stěhování do nového domečku a než si vše sedlo a než nám zřídili internet, chvilku to trvalo, a nyní máme adventní čas, kdy většina žen je zaneprázdněna chystáním slavnostní předvánoční atmosféry, aby ty Vánoce byly nejkrásnějším svátkem v roce.

A nyní již k samotným knihám.

Pro portál Chrudimka.cz budu recenzovat zajímavou knihu IKIGAI šťastný a dlouhý život a knihu s nádhernou obálkou, Žena v Orient Expresu.

Z nakladatelství OMEGA mi dorazila kniha Blízko obzoru, na níž jsem již četla řadu kladných ohlasů.

Pro nakladatelství JOTA budu recenzovat historickou detektivku z období renezance, Skleněná past.

Pojďme si knihy představit prostřednictvím anotací.





IKIGAI šťastný a dlouhý život

Héctor García, Francesc Miralles


Poté, co jsem si přečetla Hygge, knihu o tom, že nejšťastnější lidé na světě jsou Dánové, jsem zatoužila poznat i japonský recept na šťastný a dlouhý život.


Anotace:

Nový světový bestseller o životním stylu IKIGAI přichází z Japonska – ze země s nejdéle žijícími lidmi na světě.

IKIGAI je dost možná to, co chybí lidem, kterým ráno dělá problém vylézt z postele, protože je během dne nečeká žádná dostatečně motivující a naplňující aktivita. Ne každý má štěstí si jednoduše zařídit život podle svých představ. Když dokážeme nalézt své osobní IKIGAI, vstoupíme na cestu k odstranění mnoha problémů, které nás v životě trápí. Na začátku si stačí položit čtyři otázky: Co miluji? V čem jsem dobrý? Co ode mě potřebuje svět? Za co můžu dostat zaplaceno?

Tato kniha vás povede na cestě vedoucí k objevení vašeho osobního IKIGAI, japonského tajemství šťastného a dlouhého života. Uvidíte, že každý den se dá prožít radostně a naplno – a že člověk skutečně může zůstat po celý život mladý!





Žena v Orient Expresu

Lindsay Jane Ashfordová


Jako milovnice Hercula Poirota, skvělého detektiva, kterého stvořila Agatha Christie, jsem si nemohla nechat uniknout tuto novinku, v níž se autorka inspirovala životem Agathy Christie.


Anotace:

Jak změní cesta Orient expresem Agathě​ Christie život?

V hlavní roli Hercule Poirot? Ne, tentokrát přímo Agatha Christie.

Agatha Christie chce zapomenout na své nevydařené manželství, které po mužově nevěře skončilo rozvodem, a tak se zlomeným srdcem a pod falešným jménem nastupuje do Orient expresu, aby alespoň na nějaký čas utekla co nejdál. A není jedinou cestující, která skrývá tajemství.

Její spolucestující Katharine Keelingová, jejíž manželství skončilo tragicky po šesti měsících, je velmi přitažlivá žena, za níž se muži otáčejí, ona si ale své ženství plně vychutnat nemůže.

Trojlístek doplňuje čerstvě provdaná Nancy Nelsonová, která však pod srdcem nosí dítě jiného muže, s nímž se brzy shledá, nebo v to alespoň doufá.

Všechny tři ženy pečlivě tají svou minulost, ale jak se vlak blíží na Blízký východ, jejich životní příběhy se překvapivě proplétají a nečekaně rozvíjejí. Ženy pomalu a opatrně sdílí svou bolest a utvářejí mezi sebou přátelské pouto s puncem sdíleného tajemství.





Blízko obzoru

Jessica Koch


Tuto knihu jsem si vybral díky její anotaci, mám ráda silné příběhy o lásce a myslím, že tato kniha moje představy ještě předčí.


Anotace:

Když sedmnáctiletá Jessica poznala o tři roky staršího Dannyho, nikdy by neřekla, že se do něj může zamilovat, ani že dokáže ve vztahu překonávat ty nejtěžší překážky. Danny je neodolatelný, úspěšný a sebevědomý, vždy má výbornou náladu a nic ho nerozhází. Silný muž, který opustil rodinu a žije sám daleko od domova. 

S Dannym nabírá její bezstarostný život puberťačky úplně jiný směr. Brzy pozná, že jjeí první dojem z Dannyho byl velmi klamný. Čím blíže ho poznává a odhaluje pravdu o jeho dětství, tím beznadějnější se stává jejich společná budoucnost. 

Zatímco Jessica má před sebou zářnou budoucnost, Dannyho vyhlídky jsou temné. Jejich vztah se brzy změní na závod s časem, který nelze vyhrát. Unese Jessica tíhu Dannyho osudu?

PRAVDIVÝ PŘÍBĚH O LÁSCE, ODVAZE, DŮVĚŘE, BOLESTI, SEBEVĚDOMÍ, ODHODLÁNÍ A MOCI ODPUŠTĚNÍ





Skleněná past

Éric Fouassier


Jistě jste již postřehli, že mám ráda historické romány, a tento román z období renesanční Francie vypadá hodně lákavě.


Anotace:

Vitráž se smrtící mocí, okultní vědy, tajemná zmizení, záhada tajemného pergamenu. 

V roce 1503 jsou nalezeni tři mrtví alchymisté s podivnými písmeny vyrytými na čele. Anna Bretaňská je přesvědčená, že ve stínu královské koruny někdo zosnoval spiknutí, a vyšetřováním pověří mladou lékárnici Héloïse Sanglarovou spolu s panovačným a drsným baronem de Comballec. Aby zhatili plány zplozené chorou myslí, musí rozluštit záhady a tajné kódy tajemného pergamenu.

Vitráž se smrtící mocí, okultní vědy, tajemná zmizení… na Héloïse míří hrozby, ale ona je rozhodnutá nad královými protivníky zvítězit. Ale pro ženy je to těžká doba, a aby přežila, bude potřebovat pomoc všech svých spojenců, a možná dokonce i své lásky z mládí, rytíře Bayarda. Ledaže by rostoucí sympatie, jež pociťuje ke Comballecovi, její plány změnily…

Éric Fouassier nás v tomto poutavém příběhu, jenž osciluje mezi historickým románem a ezoterickým thrillerem, vtáhne do skutečného závodu s časem v srdci renesanční Francie.




Doufám, že jsem vám přinesla další tipy na zajímavé novinky.
Brzy se můžete těšit na další článek s knihami na recenze, za ten měsíc odmlky se mi to tu nakupilo, ale nechtěla jsem vás zahltit všemi novými knihami naráz.

Krásný předvánoční týden.

Žádné komentáře:

Okomentovat